Relaxed voor de klas

2% theorie, 98% praktijk

Rustig en ontspannen, allemaal goed en wel.

Maar hoe doe je dat ?

Minder theorie, meer voorbeelden.

Photo by Burst on Pexels.com

Digitaal traject

In 3 sessies van 2,5 uur krijg je via praktische voorbeeldvideo’s de do’s en dont’s mee van verschillende gesprekken en strategieën die je dagelijks kan toepassen.

In de eerste sessie leer je eerste weer ruimte in te nemen voor jezelf, neen zeggen op verschillende manieren en er te staan.

In de tweede sessie leer je bondgenoten maken in een moeilijkere groep en tussen te komen waar nodig. Ook je manier om stilte vergaren scherpen we aan met 5 welbeproefde technieken.

In de derde sessie leer je een goed gesprek na de les voeren. Een snelle maar doortastende follow up die ervoor zorgt dat de volgende les met een leerling beter is.

Inschrijving via Katholiek Onderwijs Vlaanderen

of via Huis van het GO !

Photo by Jopwell on Pexels.com

Pedagogische studiedag

Wat doe je als een leerling voortdurend onderbreekt, een raar gezicht trekt wanneer je iets wil zeggen of andere kinderen stoort met geluidjes? Het is maar een greep uit dagdagelijkse klassituaties die de kwaliteitszorg die we willen bieden sterk in de weg staan.

Deze workshop biedt leerkrachten uit het basis- en secundair onderwijs zicht op zowel oorzaken als gevolgen van negatief leergedrag. Met meer mentale reserve en een gemotiveerde klas is er meer tijd voor klasdifferentiatie.

vanaf 450 euro / halve dag / digitaal

vanaf 550 euro / halve dag / live

(excl. btw)

Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Een relaxte speelplaats

Een speelplaats is nooit volledig conflictvrij en als toezichthouder heb je niet alles onder controle. Het is zelfs overweldigend hoeveel leerlingen gelijktijdig komen klagen terwijl er verschillend brandjes dienen geblust te worden.

Bewust van deze beperkingen gaan we in deze workshop toch aan de slag hoe je je op moeilijke situaties kan voorbereiden en hoe je ervoor kan zorgen om meer overzicht, meer rust en meer strategie in te zetten voor een fijnere speelplaats.

vanaf 550 euro / halve dag / live

(excl. btw)


“Heel boeiende sessie, praktisch en aangenaam gebracht.”

Hoe je als leerkracht op een beheerste manier de rust in je klas kan bewaren en storend gedrag op een natuurlijke manier kan verminderen.”

Ik neem mee dat ik vooral zelf kalm kan blijven en niet mee hoef te gaan in discussies

3 van de meer dan 1000 deelnemers.


Iets voor jouw school ?